“Skills Matter More..."

Jun 14, 2023

“Skills Matter More Than Degrees” - mondá Elon Musk vagyis a hasznos készségek hasznosabbak, mint a haszontalan diplomák mondom én szabad fordításban. Nem rajongok Muskért, de abban mindenképpen igaza van, hogy bizonyos készségek és tapasztalatok megléte hatékonyabban ki tudja nyitni az ajtókat előtted, mint egy olyan diploma, amit mögött nincs valós piaci tapasztalat. Nyilván a tapasztalat meg csak akkor jöhet össze, ha megkapod az esélyt. Farkába harapó kígyó.

Ha megkérdezném a csoport bármely tagját, hogy tudja-e használni a Facebookot, akkor rávágná, hogy igen, hiszen most is ott vagyunk! Ha ezek után azt kérdezném, hogy tudja-e, hol lehet hirdetéseket feladni, jópáran tudnák, hogy hol található a Hirdetéskezelő. Amennyiben meghatározott célközönségnek szeretnék egy kollekció típusú hirdetés elindítani, akkor mindössze néhány ember tudna benne segíteni, pedig szinte mindenki rávágta, hogy igen, tudja használni a Facebookot! És ugyanígy végig mehetnék az összes gyakran használt felületen, kezdve a Google keresővel, amibe mindenki be tud pötyögni szavakat, de hogyan kell kizárni, fájltípusra keresni vagy a szűrőket használni a pontosabb találathoz, már jóval kevesebben.

 

Bagatellnek tűnhet, de nem az! Meggyőződésem - így 12 év online oktatás után, hogy a digitális felzárkóztatás, a hatékony tanulás és egyben a siker itt kezdődik. Ezek az eszközök ingyenesek, bárki számára elérhetőek, rendelkeznek magyar súgóval és megannyi ingyenes kurzussal is, mégis sokszor azt látom, hogy egy siránkozó, több bekezdéses kommentre megy el az idő és energia, egy 5 mp-es célzott keresés helyett.

Az elindulás ebben az online világban leggyakrabban ezeken csúszik el, hogy sok a kudarcélmény és hiányzanak az ilyen alapkészségek, pl. hogyan kell megtalálni egy információ vagy kép eredeti forrását?

 

pl. a Google Reverse Image Search vagy a Tineye megmutatja nekem, hogy ezt a képet 2018. augusztus 31-én töltötték fel elsőként a webre a Pexelsre és milyen más oldalakon található meg.

Ezt most nem csak egy webdesignernek, de egy virtuális asszisztensnek sem árt ismernie. Akkor is, ha ezt már megmondja az AI (a Google is egy AI).

Akkor érdemes-e egyáltalán ezeket megtanulni?

A Gép még mindig egy nyomorult egy vasdarab, az a baj vele, hogy magától a szemétláda nem csinál semmit. Az AI is csak egy szoftver, akinek meg kell mondani, hogy mit csináljon, méghozzá pontosan!

Nagyon sokan írtatok az előző poszt után, úgyhogy örömmel jelentem be, hogy segíteni jöttem. Illetve eddig is ezért üzemeltettem ezt a csoportot - tegnap elkezdtem a Kalauzok fül alá betenni a fent lévő videókat és LIVE felvételeket - továbbra is elérhetőek maradnak, az 5 napos videósorozatot mindenkinek ajánlom az alap céljaid tisztázásához.

A csoport a freebirdsagency brand alá kerül és olyan témák jönnek, amik a szabadság eléréséről fognak szólni, akár a homeoffice, akár a hátizsákos digitális nomád élet, akár a sikeres online vállalkozás elérése a célod.

Annyi a változás, hogy a kapcsolódó Instagramnak azt a profilomat fogom szintén átbrandelni, amin végig követhettétek az elmúlt 2-3 évem, a gyerekek mellett dolgozástól a külföldre költözésig. Mindig is a szabadság volt a fő témám és a flexelés mellett sokat írok a buktatókról, a személyes tapasztalataimról is. Úgyhogy ide érdemes kapcsolódni:

https://www.instagram.com/freebirds.agency/

Aki nem akar maradni, köszönöm, hogy eddig itt volt :)

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.