“Nekem nincsenek kapcsolataim!”

Jun 15, 2023

“Nekem nincsenek kapcsolataim!” Ahányszor ezt már hallottam... Nekem sincsenek. Az egyik, amitƑl tarkáthányok, az urambátyámoskodás, amikor nem az érdemei szerint lesz valaki Valaki, hanem azért, mert rokona, lekötelezettje valakinek. Szerintem nem kell példát mondanom.

Sosem voltam barátkozós. Az a kislány voltam, aki leült a sarokba és felmérte a terepet mielƑtt megszólalt volna. Ez nem sokat változott, a barátságos címke nem az enyém, ezt ma szép szóval introvertáltnak  nevezik, nem magának való hülyének. A barátkozást nehezíti, hogy alaposan megfigyelek mindent, mindenkit és hihetetlenül jó memóriám van. Akkor mirƑl beszélek?

Amikor lemond valaki a közösségi médiáról, akkor arról mond le, hogy egyszerƱ, nem dörgölƑzƑ halandóként mégiscsak legyenek kapcsolatai. Méghozzá olyanok, amikhez nem kell megtörülnöd a szád szélét. Azért kapcsolódtok mert van bennetek közös, hasonlóan gondolkodtok és valami olyan jön létre, ami hozzátesz a világhoz és nem elveszi a “részét” belƑle.

Hogy? Figyeld, amit írok. Ezek varázsszavak. Még mindig meglepƑdök mekkora erƑvel bírnak. Ugyanis az, amit közzéteszek valamelyik felületemen eljut olyan emberekhez, akiket nagy eséllyel érdekli az, amit én leírok. Wow!

Ma én is meglepƑdtem, hogy mivé fajultak el ilyen világba kiáltott mondatok. Hogy leírtam, hogy talán esetleg webdesign tanfolyamot indítanék, ha bárkit is érdekel (ilyen bizonytalan voltam még akkoriban) és írt egy lány, hogy Ƒt érdekli nagyon. Ha nem írom le, akkor lehet, hogy egyikünk sem lesz az, ami ma, nem döntünk arról a mai napon, hogy üzleti kapcsolatba lépünk, így 13 év után.

Aztán egy másik - szintén varázslónak - én kommenteltem egy posztjára a kiégésrƑl. Ha ez a hétköznapi történés nem lett volna, ma nem ülnék itt ezen a szigeten, nem cserélnénk folyamatosan értékes, egymást segítƑ információkat, nem lenne egy közös célunk, ami ha nem is a világbéke, de majdnem olyan nagy.

Ma írt nekem valaki az elƑzƑ posztom okán, hogy most vette a bátorságot és egy olyan együttmƱködést javasolt, amire csak gondoltam, de a posztom kapcsán a lehetƑség rámnyitotta az ajtót, hogy Hello, itt vagyok, hívtál? Csak a fanfárok éneke hiányzott.

Megszámlálhatatlanul sok embert ismertem meg, rengeteg okos, értékes, tehetséges, szorgalmas, segítƑkész, jófej és humoros embert, akik mindig visszaadják a hitem, hogy érdemes felnézni, a világ nem érett meg a pusztulásra.

A kapcsolatainkat mi építjük. Minden kapcsolatom lezártam, ami frusztrál, ami csak elvesz, de nem ad, ami lehúz és nem emel fel, ami megmérgez. A közösségi média akkor egy pöcegödör, ha Te abban a felében tartózkodsz. Ne híreket olvass, hanem tanulj! Ezzel tudsz a legnagyobb revansot adni a világnak! Ha úgy kommunikálsz, hogy azok hallják meg, akiknek ugyanaz a zene megy a fejében, akkor rálelsz a legnagyobb kincsedre, mindennek a mozgatórugójára, az emberi kapcsolatokra. Igen, az embertelen, személytelen, kapcsolatokat sorvasztó digitális térben.

Ha úgy érzed, hogy írnod kell nekem, tedd meg!

 

#felhíváskeringƑre

Ha pedig csak félsz a közösségi felületektƑl, hidd el, sokkal többet adnak, mint amennyit most látsz belƑlük! Legyél nyitottabb, és nyiss ajtókat hozzád, mint én ezzel a poszttal!

Kövess itt is: https://www.instagram.com/freebirds.agency

 

MĂ­toszok Ă©s legendĂĄk a szabaĂșszĂĄsrĂłl Ă©s a digitĂĄlis nomĂĄdok vilĂĄgĂĄrĂłl

SzeretnĂ©d megtudni, hogy neked valĂł e a szabadĂșszĂĄs vagy a digitĂĄlis nomĂĄdok vilĂĄga?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irĂĄnyt mutatni, de a fejekben Ă©s a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnĂ©k szabad lenni

Csatlakozz hozzånk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

SzabadĂșszĂĄs, online szabadsĂĄg, filter Ă©s mindenmentes vilĂĄg - Ă©s sok minden mĂĄs.