Egy ideje dilemmázzok

Sep 05, 2023

Egy ideje dilemmázzok. Elindultam a nyár elején a freebirds kommunikációjával, de megakadtam. Azért mesélek erről, mert ez teljesen természetes. Amikor végre elkezdesz cselekedni, bizony előjönnek olyan dolgok, amire addig az ötlet szintjén nem gondoltál vagy nem számoltál vele, esetleg menet közben derül ki, hogy nem ilyen lovat akartál. Például egészen addig, amíg ki nem próbáltam az előfizetéses oktatási modellt, nem tudtam magamról, hogy nekem az a kötöttség, hogy minden hónapban időre készítsek tartalmat és folyamatosan jelen legyek, elviselhetetlen. Ezért nem érdemes évekig ülni valamin, mert amikor végre elkezded már nem az az ember vagy, mint amikor kitaláltad.

Valami ilyesmi van most is. Elkezdtem nagyon mélyen piackutatni és az internet bugyraiban és találtam pár szolgáltatást típust, akik ugyanazt ígérik, amit én árulok, csak nagyon nem azon az úton. A homeoffice és keress pénzt online csoportok tele vannak nettó baromságokkal, beszervezős üzletekkel, kattintós appokkal, piramisjátékokkal vagy blokklánc alapú, kétes kimenetelű befektetési ajánlatokkal. A másik végletben pedig huszonéves gyerekek ülnek Teslákban és készpénzzel legyezgetik magukat, az ígéret pedig az, hogy a különféle affiliate programokból az 58 éves, hajdúnánási, digitális analfabéta Marika is megcsinálja a szerencséjét.

Aztán van egy új modell az oktatási piacon is a pénzkeresésre, hogy már tartalmat sem kell gyártanod, legyártja a chatrobot, betolják egy oktatási platformba a sokszor értelmetlen, általános bullshit baromságokat és ezt a modellt is értékesítik, mint az évszázad üzlete. Végül is igen, az üres, ostoba, haszontalan dolgok tömeges értékesítésénél nincs jobb üzlet. Nagyon mérges vagyok ezekre, mert egy amúgy is eltorzult társadalmat még torzabbá tesz, hogy ez a mérce, hogy üres dolgokat hajhásszon és szemetet termeljen a haszon reményében. És látom, hogy a tömeg zabálja!

Pengeélen táncolok, amikor azt írom, hogy az új Macbookom 1,7 millió forint volt, vagy minden nap elmosolyodok, amikor beszállok a gyönyörű Audi e-tronba, mert egészen gyorsan ott találom köztük magam a fejekben. Viszont a másik oldalon igenis büszke vagyok rá, hogy nem hitelből, nem apa vette, nem közbeszerzésből vállalkozom, minden egyes darabért megdolgoztam, akkor álszerénység lenne, ha azt mondanám, ez nem fontos. Eltartok egy öt tagú családot+a legdrágább kutyát a világon, az éves British School utalásokból vehettem volna már nem tudom hány Gucci táskát, de én a tudásba fektetek.

Nagyon keveset posztolok ilyesmiről, de igen, szeretem a minőségi termékeket és mi másért dolgoznék ennyit, ha nem ezekért.

De pont azt szeretném megmutatni, hogy a jólét nem tárgyak, márkák, hanem az, hogy tudod, hogy Te a tudásoddal elő tudod őket teremteni. Ebben a sok szövegben, ha bármire is figyelsz, ez a mondat legyen közötte.

Pontosan tudom, hogy milyen sakkozni a csekkekkel és azt is, hogy ott kattant át valami, amikor családi nyomásra próbált a környezetem eladósítani, mert milyen jó lehetőség a CSOK. Akkor határoztam el, hogy én ezt mindenféle hitel, segély, támogatás minden nélkül is tudom. És jé, tudtam! Pedig általában kettes voltam matekból, csak JPÉ amivel dolgozom. Semmilyen hitelt nem vagyok hajlandó felvenni, amíg a fejemben lévő pénznyomda üzemel.

Arra a Macbookra én is egy évig vártam, mire megengedtem magamnak egy kampányból és egy hónappal később már visszakerestem az árát. Az első ilyen tárgyak még mérföldkövek, aztán amikor mindent eladsz, egy bőröndbe rakod az életed, rájössz, hogy csak azokat veszed meg újra, amik igazán hozzátesznek a mindennapjaidhoz!

Úgyhogy most újra felveszem ezt a fonalat és megmutatom nektek, hogy mi az a mindset, ami az elhatározásból létrehozza azokat a termékeket, szolgáltatásokat, amikből Te is meg tudod venni azt, amire vágysz!

Ezt a halat azért tettem ide, mert ez az a 21 EUR-ért vehető élmény, amire a legjobban vágyok. Egy átlagos szeptember kedd délelőtt sétálni azzal az emberrel, akit 22 éve szeretek, az óceánparton beülni egy kis koszos chiringuitoba, ahol azt a halat sütik meg, ami 20 perce még vízben volt. Nincs étlap, de hatalmas mosoly és jókedvűen csillogó szemek kérdezik meg, hogy Todo bien? Todo bien! Ennél jobb nem is lehetne! @mindenki

 

Úgyhogy most nekiülök és befejezem a freebirds első, ingyenes kurzusát, ahol ezekről fogok beszélni!

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.