2008-at írunk

Sep 13, 2023

Az első “igazi” vállalkozásom 2008-ban indítottam, addig csak egyéni vállalkozó voltam, gondoltam ideje szintet lépni, hogy komolyabban vegyenek, alapítok egy .kft-t. Akkor ez még fontos volt. Nézd a dátumot, ez abban az évben volt, amikor a gazdasági világválság legyalult nálam jóval tapasztaltabb vállalkozókat, de én azt gondoltam, hogy végre lecserélem a poros emeleti kis szobát és a nyikorgó széket egy V. kerületi napfényes, fancy irodára, amire az utolsó filléreim  költöttem, hogy meggyőző legyek. Lelövöm a poént, nem lettem.

A válságban az a három fix ügyfél, aki addig eltartott - mert nem voltam igazi ügyfélkörrel rendelkező vállalkozó - nos ők költségcsökkentés okán elsőnek ezeket a kiadásokat lőtték le. Mindenki más satufékezett. Az igazi vállalkozásom rögtön egy bukott vállalkozás lett, így elmentem dolgozni pár hónapra. Ezen a ponton sok történet véget ér.

Az első hét után már újra abban a helyzetben találtam magam, mint amiért felmondtam. Akkor jöttem rá, hogy amit eddig csináltam, az csak papíron volt vállalkozás. Egyre több eszköz lett elérhető az interneten ahhoz, hogy elérjem az embereket. Elkezdtem keresni, hogyan lehet ezt jól csinálni? Fórumokból bogarásztam össze, hogy miért fontos a jó tartalom, tesztelgettem, hogy miért működik az egyik ajánlatom, miért nem a másik. Rájöttem, hogy bármennyire is ódzkodtam a megjelenéstől, másképp nem leszek hiteles, nem bíznak meg bennem az emberek. A dolog olyannyira működött, hogy csak lestem, amikor egy-egy ismert márka, cég levele landolt a mailboxomban, hogy Velem szeretnének dolgozni. Velem. Nem mással, egyenesen tőlem kértek árajánlatot, sőt hónapokat vártak az ügyfeleim, ha épp nem volt kapacitásom. Hogyan csináltam? Hogyan csinálták a tanítványaim, mentoráltjaim?

Azóta már túlélt a cégem egy piaci változást, egy covidot, egy “háborús vészhelyzetet” - és nem félek ezektől. A titka a gyors reakció és az online marketing technikák ismerete.

Az új vállalkozásom, a freebirds agency célja ez, hogy megtanítsalak téged is erre!

Mítoszok és legendák a szabaúszásról és a digitális nomádok világáról

Szeretnéd megtudni, hogy neked való e a szabadúszás vagy a digitális nomádok világa?
Segítek neked eldönteni, hiszen egy mentornak ez a feladata.
Nem csak irányt mutatni, de a fejekben és a fogalmi zavarokban is rendet tenni.

Én is szeretnék szabad lenni

Csatlakozz hozzánk hasonló tartalmakért és még több agymenésért

Szabadúszás, online szabadság, filter és mindenmentes világ - és sok minden más.